2009. február 22., vasárnap

€ = ♥ ?

Van egy csaj. Nevezzük őt most Anettnak.
Anett nem rég érkezett a suliba. Alacsony, barna hajú - olyan átlagos mediterrán lánynak néz ki. Nem csúnya, de nem is ő a legszebb. Laza, hip-hop stílusú ruhában mászkál, bő farmerban - ez nem csajos egyáltalán, de ennek ellenére szimpatikus volt nyíltsága mindenkinek. A végzős srácok csak néha beszéltek vele, mikor találkoztak vele kint az éjszakában, de akkor is csak mert a suliból van.

Történt aztán, hogy a végzős srácok egyszer kinn a suli előtt vártak valamire. Anett is ott volt közöttük. Egyszer csak befordul a sarkon egy vérvörös Ferrari. Az egyik srácnak a cigaretta kiesik a kezéből csodálkozás közben. Antett hirtelen elköszön. Ekkor az egyik srác dadogva megszólal:
- Az... az a... az a ti kocsitok?
- Aha, apumé. De nem ezzel szokott járni, hanem a Maseratival. Mondjuk anyum mondta neki, hogy Aston Martinnal menjen, mert az jobban illik a stílusához. De hát ez van. - mondja Anett és elmegy.
A srácok csodálkozva bámulják amint Anett eltűnik a vörös Ferrari-val. Még jó ideig hallgatnak, nem tudni kinek mi jár a fejében...

Két nap múlva, az egyik végzős fiú úgy dönt, hogy elhívja Anettot péntek estére, hogy menjen velük szórakozni. A többiek helyeselnek. Anett hirtelen jófej és aranyos - mi több, szexi (!) lett. Péntek este aztán elmegy bulizni a fiúkkal. Anett meghív mindenkit egy felesre, és persze hoz füvet is, mert az is kellék egy partihoz. Az egyik srác, aki professzionális sportoló szív a füvescigiből, pedig még pár napja utálta a drogosokat. Mindegy, most "buli van".

Még jó, hogy vannak akik a tulajdonságuk alapján ítélik az embereket és nem az alapján, hogy mennyit lehet kihozni belőlük...
Rohadt egy dolog ez a kapitalizmus. Bővebben Az Ember Tragédiája tizenegyedik színében Madách már megírta a többit.

Nincsenek megjegyzések: